ARHIVA VESTI
     
 
Deo sindikata ZIJIN –Bor održao Konferenciju za medije na otvorenom ispred upravne zgrade ZIJIN-a. Kome smeta jedinstvo sindikata i zajedničko delovanje?

Protest i konferencija dela sindikata u ZIJIN




Bor, 17.01.2024.

Održana konferencija za medije dela sindikata koji deluju u ZIJIN pored istaknutih usaglašenih zahteva sindikata, pokazala je da pojedini predstavnici sindikata marširaju za sebe, pozivaju se na zaposlene, ali to čine na način da prigrabe malo slave i pažnje koja im je potrebna.

Konferencija nije dogovorena sa svim sindikatima koji su učestvovali u pregovorima i formulisanju zahteva. Zato je broj radnika koji su prisustvovali konferenciji bio obeshrabrujuće mali. To vide i Kinezi i slade se. Ako nas nešto pobedi i ubije, to će biti nesloga, a nju izazivaju neodgovorni i bahati pojedinci. Takvi ili da se“disciplinuju“ , uljude ili udalje sa mesta dogovora i odlučivanja. Ukačima i bukačima ne treba dati da odlučuju u ime hiljade radnika ZIJIN-a.



I prošle godine je bilo sličnih situacija kada se vodila bitka za Kolektivni ugovor. Pa valjda smo nešto naučili iz tih događanja. Kome treba neko odlikovanje, i to će dobiti, plekanu zvezdu na grudi i kući!



Industrijski sindikat Srbije i Industrijski sindikat ZIJIN neće podržavati nijednu aktivnost koja nije dogovorena između sindikata a o neslozi i neodgovornosti pojedinaca će informisati radnike i javnost. Jedna kolona, jedinstveni zahtevi, zajednička borba, do kraja!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"