ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) u radnoj poseti povereništvu u Boru. Sastanak i sa predstavnicima sindikata članica UGS“Nezavisnost“ i Samostalnog sindikata metalaca Srbije. Pregovori sa poslodavcem o povećanju zarada.

U ZIJIN-u pregovori o povećanju zarada




Bor, 11.01.2024.

U radnoj poseti povereništvima Industrijskog sindikata Srbije u Boru je bio predsednik ISS Dragan Matić i šef tima ISS advokat Srđa Šćekić.

O stanju u borskim povereništvima je izveštaj podneo regionalni poverenik ISS Mladen Ursulović i predsednik IS ZIJIN Aleksandar Jančevski.



ISS je u toku 2023. godine osnovao više povereništava u Borskom okrugu sa više stotina novih članova. O pregovorima za povećanje zarada u ZIJIN-u nakon povećanja minimalne satnice i zarade razgovarali su predsednici sindikata“Nezavisnost“ ZIJIN - Ninoslav Vukašinović, predsednik Samostalnog sindikata metalaca ZIJIN Vladimir Stafanović i predstavnici ISS. Istaknuto je da se poslodavac „neobično“ ponaša u toku pregovora, što obesmišljava čitav proces. Sindikati su odgovorili sa jedinstvenim stavovima, neoborivom argumentacijom da para za rast zarada ima a da je za očekivati da će poslovna 2024. godina biti još bolja. Sindikati su se radnicima obratili kroz zajedničko Obaveštenje.



Upućen je Zahtev za uključivanje u pregovore ministru Nikoli Selakoviću i ministarki Dubravki Đedović Handanović.



Punu podršku i uključenje su najavile i sindikalne centrale svih fabričkih sindikata.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"