ARHIVA VESTI
     
 
Novogodišnje obraćanje Industrijskog sindikata Srbije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Linglong iznad države i institucija?

Novogodišnje obraćanje Industrijskog sindikata Srbije Aleksandru Vučiću




Beograd, 10.01.2024.

Pokušaji Industrijskog sindikata Srbije da sa predstavnicima Lilnglonga uspostavi civilizovanu i korektnu saradnju, uz puno poštovanje zakona države Srbije su rezultirali otkazima predsednika Fabričkog sindikata, zlostavljanjem naših članova i ignorisanjem zakona pa i Rešenja koja potpisuje ministar rada Nikola Selaković.

Dolaskom na poziciju ministra za rad, Nikola Selaković i njegov tim, kao i sve službe (Inspekcija rada,..) koje ministarstvo pokriva su pokazale ranije izostalu efikasnost, profesionalizam i poštovanje regulativa koje sprovodi i kontroliše Ministarstvo rada.

Nakon rešenja Inspektorata za rad u Zrenjaninu kojim se Linglongu nalaže da predsednika Industrijskog sindikata Linglong vrati na posao, Linglong je uputio žalbu ministarstvu, što je rezultiralo Rešenjem potpisanom od strane ministra Selakovića. Ministar žalbu Linglonga odbija kao neosnovanu, što bi za posledicu imalo vraćanje predsednika IS Linglong na posao.

Poziv za vraćanje na posao nije stigao, inspektorat izriče kazne poslodavcu i postavlja se pitanje, dokle bre tako?

Kineskom poslodavcu je od države Srbije, Grada Zrenjanina dato i što treba i ne treba davati. I Šta? Iz tog razloga Industrijski sindikat Srbije se obratio Generalnom sekretarijatu predsednika republike da se pokrene mehanizam autoriteta države i zakona čije je oličenje i branilac predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U veri da će se mehanizam pokrenuti Industrijski sindikat Srbije očekuje reakciju predsednika Srbije.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"