ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Aptiv Mobility services i Industrijski sindikat Srbije zahtevaju od Aptiva i Samostalnog sindikata metalaca koji deluje u kompaniji izmene kolektivnog ugovora čiji su potpisnici. Rast zarada za 17,8%, isplata ishrane u toku rada od 550 dinara, Fond solidarnosti za sve radnike u svim pogonima Aptiva, Novi Sad, Zaječar i Leskovac.

Industrijski sindikat Aptiva traži veće plate i izmene kolektivnog ugovora




Novi Sad, 19.12.2023.
Tradicionalno dobri odnosi između Biljane Pandovske direktorke Aptiv Mobility services Novi Sad i predsednika Samostalnog sindikata Aptiv Mobility services Novi Sad Dragomira Popova su rezultirali zajedničkim aktivnostima na sprečavanju i onemogućavanju da radnici u fabrikama Aptiva dobiju veće plate, bolje uslove rada i druge benefite.
Industrijski sindikat Srbije i Industrijski sindikat Aptiv Mobility services Novi Sad su potpisnicima uputili tahteve, koji se odnose na sve fabrike Aptiva u Srbiji a to su Novi Sad, Zaječar i Leskovac a koje treba sprovesti kroz izmene postojećeg kolektivnog ugovora.
Zahtevi:
1.Uvećanja zarada svim zaposlenima u visini od 17,8% kolika je satnica za 2024. godinu na osnovu Odluke Socijalno-ekonomskog saveta, što znači da bi minimalna zarada iznosila 47.696 dinara. Ovo povećanje treba primeniti u svim fabrikama Aptiva, tačnije Zaječaru, Leskovcu i Novom Sadu.
2.Ishranu u toku rada podići na 550 dinara, što je iznos za zdrav i kvalitetan obrok.
3.Isplata regresa za godišnji odmor u visini od 50.000 dinara umesto dosadašnjeg 1 dinara koji je potpisan od strane predsednika Samostalnog sindikata Aptiva, Dragomira Popova.
4.Fondove solidarnosti osnovati u svim fabrikama Aptiva a ne da Popov dobija 60.000 evra godišnje od direktorke Biljane Pandovske i deli to samo članovima sindikata.
5.Da se radnicima uplaćuje 0,4% za ukupne godine radnog staža a ne kao sada za godine rada kod poslodavca.
6.Linearno uvećanje jubilarnih nagrada za godine rada kod poslodavca.
7.Radnicima, radnicama meseca isplaćivati iznos od 20.000 dinara.
Ove izmene treba ugraditi u kolektivni ugovor do kraja 2023. godine a njihova primena da otpočne u januaru 2024. godine. Ovim bi se otklonile nepravde ne samo radnicima u Aptiv Novi Sad već i svima koji rade u fabrikama u Zaječaru i Leskovcu gde su zarade znatno manje a nepravde veće.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"