Diskriminacionim metodama u Aptiv Mobility services Novi Sad sprečava se rad sindikata. Aptiv će biti prva firma protiv koje će se krenuti žalbeni postupak, proistekao iz nemačkog Zakona o dužnoj pažnji u lancima snabdevanja.

Protiv Aptiva pokrenut žalbeni mehanizam iz nemačkog Zakona o dužnoj pažnji u lancima snabdevanja

Novi Sad, 11.12.2023.

Koristeći diskriminacione metode zabrane i sprečavanja rada Industrijskog sindikata Aptiv Mobility services Novi Sad i Industrijskog sindikata Srbije , kompanija Aptiv Mobility services Novi Sad će doći pod udar žalbenog mehanizma sadržanog u nemačkom Zakonu o dužnoj pažnji u lancima snabdevanja.

Nakon sprečavanja rada sindikata, zlostavljanja članova Industrijskog sindikata Aptiv, diskriminacija po raznim osnovama, zabrana ulaska predstavnika sindikata na sastanke sindikata unutar kompanije, odbijanja i nepoštovanja naloga Inspekcije rada da Industrijskom sindikatu Aptiv omogući uslove za rad sindikata, stvorili su se uslovi za aktiviranje žalbenog mehanizma, koji će svoju efikasnost i primenjivost pokazati na Aptivu nakon podnošenja zahteva od strane Industrijskog sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Aptiv Mobility services Novi Sad.

Sindikat je uputio i dopis poverenici za zaštitu ravnopravnosti zbog evidentiranih diskriminacionih postupaka prema Industrijskom sindikatu Srbije, Industrijskom sindikatu Aptiv i članovima tog sindikata.