ARHIVA VESTI
     
 
Inspektorat za rad iz Novog Sada upozorio“Aptiv Mobility services“ na nepoštovanje odredbi Zakona o radu. Direktorka Biljana Padovska svojim odlukama nastavlja sa urušavanjem ugleda Aptiv Mobility services.

Aptiv ne poštuje Zakon o radu




Beograd, 24.10.2023.

Prijava Industrijskog sindikata Srbije Inspekciji rada u Novom Sadu je rezultirala odgovorom kojim se Aptiv upozorava na nepoštovanje odredbi Zakona o radu kojim se regulišu uslovi za rad Industrijskog sindikata Aptiv Mobility.



Poslodavac nevešto izbegava da govori o diskriminatorskom odnosu prema IS Aptiv Mobility, članovima sindikata i predstavnicima Industrijskog sindikata Srbije. U toj aktivnosti prednjači dir. Biljana Pandovska koja ostrašćeno radi protiv Industrijskog sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Aptiv Mobility kršeći zakon, narušavajući ugled Aptiv Mobility services.

Inspektorat jasno ukazuje na obavezu Aptiva da dosledno sprovodi i poštuje propisane članove 210 i 211 Zakona o radu prema svim registrovanim sindikatima unutar Aptiva.

Takođe, Inspektorat jasno i nedvosmisleno ukazuje da se Industrijskom sindikatu Aptiv kao i kolegama iz Samostalnog sindikata metalaca Srbije Aptiv Mobility omogući pristup podacima i informacijama neophodnim za obavljanje sindikalnih aktivnosti što poslodavac trenutno ne čini.

Ova i druga prava sindikata, propisana zakonom važe za sve sindikate u Aptiv Mobility bez obzira na imanje ili nemanje reprezentativnosti, kaže se u dopisu Aptivu od strane Inspekcije rada.

Aptiv, tačnije direktorka Pandovska, svakodnevno doprinosi da se ime Aptiva izgovara sa negativnom konotacijom a sadržina Odgovora koju je Industrijski sindikat Srbije dobio od Inspekcije rada na to jasno ukazuje. „Pametnom dosta a budali malo!“ kaže narod.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"