ARHIVA VESTI
     
 
IndustriAlll Evropa uz podršku FES dajesnažnu podršku mladima koji se na nacionalnim nivoimabave organizovanjem sindikata. Radionica u Temišvaru okupila mlade iz Rumunije, Bugarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mladi organizatori u jugoistočnoj Evropi se spremaju za akciju




Temišvar, 06.10.2023

IndustriAll Europe je pokrenula novu seriju regionalnih radionica za obuku i osnaživanje mladih sindikalnih aktivista u organizovanju i izgradnji sindikalne moći.

Dvadeset pet mladih organizatora iz Rumunije, Bugarske, Srbije i Bosne učestvovalo je na prvom treningu nove serije regionalnih radionica industriAll Europe za mlade sindikalce o organizovanju za izgradnju moći sindikata.

Događaj je organizovan uz podršku regionalne kancelarije Friedrich-Ebert-Stiftung „Dijalog Jugoistočna Evropa“.

Ovom novom serijom, industriAll Europe ima za cilj da nastavi svoje napore da podrži mlade sindikale širom Evrope u privlačenju više mladih ljudi u sindikalni pokret i da se njihov glas čuje u okviru njihovih organizacija. Serijal će se nastaviti drugom obukom za mlade sindikaliste iz južne Evrope u Rimu, Italija, od 4. do 7. decembra.

U Temišvaru su mladi sindikalci naučili kako da koriste nove alate, odnosno ankete i flajere, da poboljšaju svoju komunikaciju sa svojim članovima i dopru do novih potencijalnih članova. Takođe su razmenili najbolje prakse o sindikalnim komunikacijskim strategijama i kampanjama. Konačno, razvili su sopstvene akcione planove o tome kako da koriste nove alate u sopstvenoj kompaniji ili sektoru u narednim mesecima.



"Oduševljeni smo što vidimo toliki entuzijazam i motivaciju među našim mladim članovima da pojačaju napore u organizovanju mladih radnika u sindikalni pokret. Mjesto mladih radnika je u sindikatima i mi imamo odgovornost da ih dovedemo", rekao je Isabelle Barthes, vršilac dužnosti zajedničkog generalnog sekretara industriAll Europe„

Iskustvo protekle godine sa procesom implementacije našeg Evropskog akcionog plana za mlade pokazalo je da opremanje mladih sindikalaca pravim alatima dovodi do impresivnih rezultata. Naši mladi aktivisti su uspeli da obezbede 25 nacionalnih akcionih planova u 12 zemalja, što je dovelo do povećanje mladog članstva i do 10% u nekim slučajevima“.

„Zahvaljujući ovim rezultatima, odlučili smo da nastavimo sa našim naporima da ih podržimo i pokrenuli smo ovu novu seriju regionalnih radionica kako bismo ih opremili novim alatima za jačanje njihovih akcija.“



„Uoči evropskih izbora 2024. i sve veće pretnje od naleta krajnje desnice, važnije je nego ikada da dopremo do što većeg broja mladih i privučemo ih vrednostima sindikalnog pokreta. To je naša misija. kao pokret mira i solidarnosti da integrišemo mlade generacije među nama i pomognemo im da se njihov glas čuje“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"