ARHIVA VESTI
     
 
Startovao projekat „Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u Metalskoj industriji nakon Covid krize“. Projektom obuhvaćeni sindikati članice IndustriAll Evropa iz Bugarske, Ruminije, Italije, Francuske, Severne Makedonije i Srbije.

Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u Metalskoj industriji nakon Covid krize




Sofija, 05-07.10.2023.

Nacionalni sindikati koji deluju u Metaskom sektoru, članice IndustriAll Evropa iz Bugarske, ( Bugarska asocijacija metalske industrije-BAMI ), Rumunije ( S Metal), Italije (FIM CISL), Francuske ( FO Metaux ), Severne Makedonije ( SIER) i Srbije (Industrijski sindikat Srbije) sastali su se u Sofiji na startu projekta „Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u Metalskoj industriji nakon Covid krize“ koji se finansira od strane Evropske komisije, sindikata „Metalici“ i IndustriAll Evropa.






Covid 19 i kriza koja je pogodila čitav svet, ostavili su traga i na metalsku industriju Evrope, kompanije i radnike koji rade u sektoru metala. Cilj projekta se ogleda u zalaganju za nastavak investicionih procesa, ispunjenje i sprovođenje Agende zelenog dogovora te očuvanje radne snage. Takođe se promoviše evropski socijalni dijalog a analiziraće se sveukupno stanje pre, za i posle krize izazvane Covid 19.



Planirane aktivnosti u okviru projekta biće usmerene upravo na istraživanje dobrih praksi socijalnog partnerstva u metalskoj industriji, njihovo promovisanje i širenje. Sprovodiće se istraživanja, popunjavati upitnici na nivou preduzeća i na nacionalnom nivou.




Projekat će biti završen u junu 2024. godine nakon održanih nacionalnih konferencija u državama iz kojih dolaze sindikati učesnici projekta. Industrijski sindikat Srbije će nacionalnu konferenciju održati krajem februara 2024. godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"