ARHIVA VESTI
     
 
„Magna Seating“ Odžaci angažovala policiju da spreči podelu „Informatora“ Industrijskog sindikata Srbije radnicima „Magna Seating“ . Magnu radnici i dalje doživljavaju kao „radni logor“ okružen žicom. Pljušte šamari i lome se prozori porodičnih kuća.

Magna Seating angažovala policiju




Odžaci, 10.02.2022.

Zbog zabrane od strane Magne, da svoje članstvo i zaposlene obaveštavaju putem oglasnih tabli i razglasa, aktivisti Industrijskog sindikata Srbije su radnicima Magne podelili „Informator“ na parkingu ispred ulaza u fabriku.



Po sadržini „Informatora“ lako se može zaključiti zašto radnici fabriku doživljavaju kao radni logor i mesto gde se zlostavljaju, ponižavaju i progone. O tome govore Prijave zlostavljanja na radu koju radnici u sve većem broju predaju službi HR i „Hot line“ Magne.

Da Magnom upravljaju nečasni i nemoralni ljudi govori i činjenica da je gen. direktor Magne Killer pozvao policiju da ga zaštiti od aktivista sindikata i sadržine „Informatora“. Killer često izjavljuje da je zemlja na kojoj je fabrika podignuta kao i prostor oko nje, parking, pristupni putevi vlasništvo Magne.

Killeru, svaka stopa te zemlje je natopljena dal’ znojem, dal’ krvlju naroda koji tu žive vekovima. Ti tvoju fabriku možeš da natovariš na kamione i odvezeš bilo gde, ali zemlju nam ne diraj, ona je naša!

U jednoj svojoj pesmi Đorđe Balašević kaže;

„Šupalj si k’o crkveno zvono, jeb’o te voz koji te don’o,

Da se ja tu s’ tobom cela veka patim!“

Identično ponašanje Magna sprovodi i u pogonu Aleksinac i tamo se Industrijskom sindikatu Srbije ne dozvoljava kontakt sa zaposlenima, preti se našim potencijalnim članivima i iznose laži kako bi se radnici obeshrabrivali da pristupe ISS.



Ovakvo ponašanje naročito u Magna Odžaci je dovelo kako se priča do „šamaranja“ jednog od direktora Magne a jednoj od poslovođa su polupani prozori na porodičnoj kući.



Industrijski sindikat „Magna Seating“ se obratio rukovodstvu Magne da ukaže na takve pojave i pitanjem, da li Magna nešto zna o ovome.



Ostali smo bez odgovora. „Gde ima dima, ima i vatre“ kaže narod. Takve pojave su nedopustive kao i zlostavljanje radnika o čemu svedoče mnogobrojne prijave radnika a biće ih sve više.

Dokle tako bre!



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"