ARHIVA VESTI
     
 
„Magna“ Cirkuska predstava se nastavlja. Industrijski sindikat „Magna Seating“ predao 637 pristupnica, uslov za reprezentativnost 347. Samostalni sindikat TKO glumio francusku sobaricu.

Magna cirkus II




Novi Sad, 01.02.2022.

„Magna Seating“ ne odustaje od cirkuskih predstava, šatra organizovana u hotelu „Šeraton“. Kako bi se onemogućilo prisustvo Industrijskog sindikata Srbije u kompaniji „Magna Seating“ Odžaci, rukovodstvo Magne tj. direktor Killer zakazuje utvrđivanje reprezentativnosti Industrijskog sindikata „Magna Seating“ u hotelu a to nije adekvatno mesto za jednu takvu aktivnost.

Takav bolestan i diskriminatorski postupak su oličenje Magne i njenih domaćih i međunarodnih predstavnika. Bilo kako bilo Industrijski sindikat „Magna Seating“ je poslodavcu predao 637 pristupnica. Poslodavac je bez ikakvog dokumenta izjavio da Magna zapošljava 2314 radnika što Industrijski sindikat Srbije smatra kao laž dokle god Magna ne dostavi zvanično listu radnika koje navodno zapošljava. Jednom prevaranti uvek prevaranti. U toj cirkuskoj predstavi naročito mesto glavnog artiste ima Dejan Borić koji od skora radi u „Magna Seating“ i momak je neverovatno zabavan. Naročito kada hoće da pokaže svoju nepostojeću elokventnost i pamet, ma smešan tip do bola.

Posebna uloga je dodeljena prisutnim kolegama iz Samostalnog sindikata TKO koji su odigrali sve što su trebali i izrekli sve ono čega se pametan stidi. Ponašali su se i izgledali kao „francuske sobarice.“ Ovo ne važi za mlade predstavnike Samostalnog sindikata TKO iz Magne, jer oni i ne znaju što su tu bili.

Dragan Matić, predsednik Industrijskog sindikata Srbije je prisutnima pročitao navode i konstatacije koje je predsednik Samostalnog sindikata TKO Radojko Jovanović izneo o „Magna Seating“ u svom obraćanju Ministarstvu rada. Kolega navodi da je „Magna Seating“ kompanija koja: zlostavlja, šikanira, nezakonito se ponaša, krši Zakon o radu i međunarodne konvencije, krši ljudska prava, sprovodi teror i pritisak na članove sindikata, vrši zlostavljanje na radu, pravi krivična dela, sprovodi nezakonito iščlanjenje iz sindikata.

I Radojko je bio u pravu, sve dok nije „Magna“ iznela „bezobraznu“ ponudu Samostalnom sindikatu TKO koja je prihvaćena od Radojka. Samostalni sindikat TKO nije pogledao nijednu priloženu pristupnicu Industrijskog sindikata „Magna Seating“, pa se postavlja pitanje šta su oni tražili na ovom sastanku.

Umesto njih je to uradio onaj zanimljiv i smešan Magna artista zabavljač i to je to. U našem narodu za ovakve situacije postoji izreka o ludom i zbunjenom, mada se Industrijski sindikat Srbije ne prepoznaje u ovome. To je rezervisano za Magnu i Samostalni sindikat TKO.

Artistička tačka 1 je bazirana na neznanju i nezainteresovanosti članova SS TKO ali kod dobrih poznanika zakonodavstva i procesa utvrđivanja reprezentativnosti izaziva smeh do suza. Artista započinje tačku sa saopštenjem da je Industrijski sindikat „Magna Seating“ predao 637 pristupnica. I šta? Ali je poslodavac odbio da prizna 449 pristupnica! Ha, ha, ha, ha, do bola! Koja budalaština brate! Još, još, još! „Ima još, samo malo strpljenja“ uz osmeh kaže artista“. Imamo339 izjava zaposlenih koje je prikupio poslodavac uz ucene, zlostavljanje i pretnje! To, to, majstore! „Evo, stiže! „Zatim smo tumačili Statut ISS“ kaže uz osmeh artista“ I utvrdili ko od članova sindikata i na koji način plaća sindikalnu članarinu“. Bravo, bravo, gas do daske, prospi im creva!

Zbunjeni članovi Samostalnog sindikata TKO se uključuju sa neumesnim pitanjima: „A one izjave, jel su to one izjave za koje naš predsednik Radojko Jovanović kaže da su dobijene na osnovu pritiska rukovodstva Magne, poslovođa i rukovodioca pogna prema članovima sindikata sa ciljem da ih zlostavljanjem nateraju da se iščlane iz sindikata ili barem da prestanu da plaćaju sindikalnu članarinu ?“

„Pa to sam baš hteo da kažem“ uzvikuje glavni artista, ljut što su mu samostalci uzeli deo nastupa, dodajući da je Radojko takođe izrekao da se time krše ljudska prava i čine krivična dela, da se vrši zlostavljanje predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Dalibora Antanasijevića.“

„Krv, krv, hoćemo krv, čuje se ispod šatre!“



Artista uznemireno gleda kome da pusti krv, šta još da uradi da predstavu završi glamurozno? Ali, avaj, dolazi kraj cirkuskoj predstavi. Artista se poklanja i poziva da svi koji hoće da vide krv dođu u Magnu na nastavak predstave i pre predstave pročitaju izjave radnica koje o svom stradanju i krvarenju u „Magna Seating“ govore. To je jedna, jedina tačka programa, koja traje, sve je krvavija i krvavija.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"