ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije priprema članstvo u Industrijskom sindikatu „Magna Seating“ Odžaci za štrajk. „Dogorelo do nokata“ kažu zaposleni u „Magna Seating“.

Štrajk u Magni?




Odžaci, 30.01.2022.

Dugogodišnje obespravljivanje radnika „Magna Srating“ koje od skora podržava Samostalni sindikat TKO doveo je radnike Magne u situaciju da štrajk smatraju legitimnim i zakonskim sredstvom da poslodavca privredu poštovanju zakona, radnika i sindikata.

Da bi se jedna takva složena „operacija“ uspešno izvela neophodno je da nosioci štrajka –Štrajkački odbor pa i sami učesnici u potpunosti ispoštuju odredbe Zakona o štrajku. Sam zakon je u priličnoj meri restriktivno postavljen za organizatore štrajka te je Industrijski sindikat Srbije za aktiviste Industrijskog sindikata „Magna Seating“ organizovao obuku na temu štrajka.




Utvrđeno je da postoji desetak vrlo opravdanih razloga za štrajk i neki od njih će biti deo štrajkačkih zahteva. Nakon seminara predsednik Industrijskog sindikata Srbije je razgovarao sa radnicama koje su pod prinudom i zlostavljanjem potpisale Sporazumni raskid radnog odnosa kao i koleginicama koje su to odbile. Koleginice su podnele Prijave za zlostavljanje na radu a sindikat će pokrenuti sudske postupke. Sve troškove preuzima Industrijski sindikat Srbije kako za svoje članove tako i za sve one koji se ohrabre da prijave podnesu.

Takođe Industrijski sindikat Srbije je prikupio desetine izjava radnika da su Izjave o prestanku plaćanja članarine ISS potpisali pod pretnjom i ucenama. U pojedinim slučajevima imamo i da su potpisi na Izjavama falsifikovani a da se sve to organizovano radilo u Službi HR pod pokroviteljstvom direktora Killera.

Pozivamo sve oštećene da kontaktiraju Industrijski sindikat Srbije na telefone predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Bogdana Stojkovića 069 2911953 i Dalibora Antanasijevića predsednika Odbora za kožu, tekstil, obuću, gumu i plastiku, na telefon 065 9110976.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"