ARHIVA VESTI
     
 
Radna poseta predsednika Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Dragana Matića Industrijskom sindikatuu „ZIJIN“ Bor. Zajedništvo sindikata, odgovor bahatom i osionom poslodavcu.

Sindikalno zajedništvo u ZIJIN?




Bor, 28.01.2022.

Konstantno prisutne tenzije koje „ZIJIN“ proizvodi od svog dolaska u Bor, odbijanje potpisivanja Kolektivnog ugovora, marginalizacija i omalovažavanje sindikata, fizičko nasrtanje i zlostavljanje zaposlenih, uvećanje zagađenja koje produkuju proizvodni pogoni su doveli do radne posete predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića Industrijskom sindikatu ZIJIN (IS ZIJIN)Bor i razgovore sa mladim članovima sindikata spremnih da se uključe u sindikalni rad u borbi za budućnost života i rada u Boru.

Industrijski sindikat ZIJIN je u fazi konsolidovanja Odbora sindikata, za očekivati je da će se taj proces okončati u narednom periodu a Mladen Ursulović bivši predsednik IS ZIJIN i Regionalni poverenik ISS je podneo izveštaj o dosadašnjim aktivnostima i problemina sa kojima se radnici i sindikat suočavaju. ZIJIN i dalje odbija da shodno Zakonu o radu obezbedi IS ZIJIN slobodne sate za sindikalne aktuiviste što dovodi do pokretanja tužbe za nepoštovanje zakona i diskriminaciju.

Takođe, na osnovu nalaza Nadzornog odbora i Statutarnog odbora ISSpokrenute su krivične tužbe protiv suspendovanog predsednika IS ZIJIN Stjepana Blaževića zbog zloupotrebe finansija i falsifikovanja potpisa pojedinih članova Odbora IS ZIJIN.

To su procesi koji su u nadležnosti sudova i naših advokata a o ishodu, ISS će informisati svoje članstvo i javnost. „Sindikalno jedinstvo, zajednički nastup i solidarnost su jedini mogući efikasan odgovor na ove bahatosti i bezobrazluk „ZIJIN“. „Tuđa ruka svrab ne češe a radnicima nema boljeg brata od sindikata. Što više sindikalne braće i sestara to je naša snaga jača.“ poručuje Dragan Matić.

Industrijski sindikat Srbije će povući niz koraka u cilju približavanja i saradnji sa svim sindikatima koji deluju u „Zijin“ Bor.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"