ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije uputio dopis „Magna Seating“ Odžaci kao podsećanje kada su i od koga okvalifikovani kao zlostavljači, kršitelji ljudskih prava i izvršioci krivičnih dela, sprovodioci terora prema radnicima i nepoštovaocima međunarodnih konvencija.

Magna nastavlja sa terorom prema radnicima i sindikatima




Beograd, 26.01.2022.

Industrijski sindikat Srbije ukazuje na „Magnu Seating“ kao kompaniju koja prednjači u kršenju ljudskih sloboda, prava radnika i sindikata, zlostavljača po raznim osnovama.

Industrijski sindikat Srbije je izrekao niz kvalifikacija o „Magni Seating“ kao, Cirkus, Banda, Ludnica, sledbenika nacističkih ideja,...

Ono što je neophodno reći je da Industrijski sindikat Srbije nije prvi sindikat koji je ukazao kakvo je „Magna“ zlo. Samostalni sindikat tekstila kože i obuće i predsednik Radojko Jovanović su još davne 2019. godine u novembru mesecu uputili dopis Ministarstvu rada, na ruke ministru Đorđeviću ukazujući na događanja u „Magna Seating“.

Na sajtu o Kršenju prava radnika i radnica Radnik.rs od 07.12.2019. stoji Radojkova izjava: „Poslodavac („Magna Seating“) je naredio svojim ljudima, poslovođama i smenovođama da idu po grupicama i da pozivaju članove sindikata da potpišu izjavu da li su oni i dalje članovi sindikata ili nisu. To nema veze ni sa Ustavom ni sa Zakonom o radu, ni sa međunarodnim konvencijama „.

Radojko još dodaje: „ Kad rukovodioci vrše pritisak, radnici ko radnici-strepe za svoja radna meste, svoju egzistenciju i masovno se iščlanjuju“. Radojko je objasnio da zaposleni postaje član sindikata dobrovoljno, potpisivanjem pristupnice u sindikatu i da isto tako se može iščlaniti kod predstavnika sindikata ukoliko nije zadovoljan radom kod poslodavca, ali ne kod poslodavca i da se iščlani“.



On, Radojko navodi da je prema njegovim saznanjima, do ovakvog postupka rukovodstva došlo nakon svađe rukovodstva sa predstavnicima Industrijskog sindikata Srbije u fabrici tokom pregovora o novom Kolektivnom ugovoru. Kada su se (predstavnici Magne) posvađali sa Industrijskim sindikatom oni su udarili na sve sindikate“.

Kolega Radojko je prvi izrekao prave kvalifikacije za „Magnu Seating“:

     1. Krše zakon o radu, međunarodne konvencije i Ustav Srbije

     2. Krše ljudska prava

     3. Prave krivična dela

     4. Sprovode teror i pritisak na članove sindikata

     5. Sprovodi nezakonito iščlanjenje iz sindikata

     6. Sprovode zlostavljanje na radu

Radojko svaka ti je bila na mestu ko u Njegoša!

Radojko 13. maja 2020. hrabro i solidarno šalje pismo podrške Daliboru Antanasijeviću-Meci, predsedniku Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Odžaci nakon saznanja da je Meca dobio otkaz.

Pismo podrške

„Postovani kolega, Povodom desavanja u kompaniji "Magna" sikaniranja i udaljivanje iz kompanije predsednika Industrijskog Sindikata kolege Dalibora ...

U ime Samostalnog Sindikata tekstila koze i obuce Srbije i u svoje licno ime dajemo punu podrsku kolegi Daliboru...

Smatramo da takav nacin i odnos prema predsedniku Sindikata nije civilizacijski...i krse se sva Medjunarodna prava i Konvencije, kao i Ustav i Zakon o radu Republike Srbije...

Predsednik

Jovanovic Radojko“

A danas, gde je Radojko danas, šta priča, koga podržava, kome se privoleo carstvu, da li poslodavačkom da li sindikalnom? Dal` je prodo veru za večeru ili par stotina članova koje mu je direktor Koller navukao na način sličan onome o kome Radojko 2019. govori? Jeste prodo! I nastavlja da prodaje i veru i sindikat i obraz a to će se najbolje videti u sadržini Kolektivnog ugovora koji će Radojko potpisati. Ako ga ikada uopšte bude bilo.

“Kome snaga leži u topuzu

Koraci mu smrde nečovještvom”.

Njegoš

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"