ARHIVA VESTI
     
 
Zlostavljanje predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Odžaci. Ima li kraja gluposti pojedinih čelnika „Magna Seating“? Posredovanje iskorišteno za malteriranje i progon predsednika Industrijskog sindikata Srbije.

Zlostavljanje u „Magna Seating“




Odžaci, 02.12.2021.

Tradicionalna netrpeljivost pojedinih čelnika „Magna Seating“ Odžaci prema Industrijskom sindikatu Srbije, dovela je do prijave za zlostavljanje na radu predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Bogdana Stojkovića.

U zlostavljanju su učestvovala dva lica, Aleksandar Popović, HR menadžer i Lidija Jovanović sekretarica direktora i jurišnik samostalnog sindikata. Bogdan je kontaktirao i Hot-line telefon „Magna International“, koja je poziv primila a nadalje kako kažu „po proceduri“.

Grubo obraćanje, zastrašivanje, pretnje i blaćenje Bogdana od strane koleginice Jovanović traže već duže vreme i nažalost nije sprečavano od strane poslodavca. Hr menadžer Popović je samo dolio ulje na vatru pozivajući Bogdana na saslušanje i davanje „prijateljskih saveta da vodi računa šta radi i govori.

Podsećamo da je početkom 2020. godine otkaz u „Magna Seating“ dobio predsednik Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Dalibor Antanasijević kome je „Magna Seating“ isplatila pozamašnu sumu kao obeštećenje ali je odbila da Dalibora vrati na posao.

Poslodavac je shodno Zakonu o sprečavanju zlostavljanja na radu dostavio Predlog za posredovanje kome se Bogdan odazvao. Dogovoreno je da sastanku prisustvuje i predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić. Na ulazu u fabriku zatvorena rampa, portir obaveštava Matića da se umesto kao i sada parkira unutar fabrike na vidno obeleženo mesto za goste, Matić parkira ispred ulaza.

„Od kada to važi“ pita Matić i dobija odgovor „od danas“. „Imaš li neki nalog, odluku, naređenje?“ pita Matić, „Nemam“ odgovara portir.

„Znači zajebavaš malo“ konstatuje Matić.

Portir vidno uznemiren zove sekretaricu gen. direktora iznosi situaciju i posle nekoliko minuta kaže „ možeš ući na parking za goste.“

Nakon parkiranja Matić dobija pratnju, novog portira koji ne daje odgovor ko ga je poslao ali kaže da mora da nas prati tokom boravka u „Magna Seating“.

Tako je i bilo, sedeo je ispred sindikalne kancelarije, napomenuo da ne smem da prođem kroz halu i zaista je čoveku bilo vrlo neprijatno.

Otišli smo pod pratnjom na sastanak sa HR menadžerom Aleksandrom Popovićem i advokatom „Magna Seating“, pristupila je i koleginica Lidija Jovanović, dali su ime posrednika i to je to.

Magna ludnica, to je moj utisak! Dokle bre ljudi!


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"