ARHIVA VESTI
     
 
Ugroženo zdravlje i bezbednost radnika Magne Seating Odžaci. Podneta Prijava Inspektoratu za rad i zahteva se hitan izlazak na teren. Radnici u Magni Seating postaju invalidi usled nezdravih i nebezbednih uslova rada.

Nije Korona ali je opasno




Odžaci, 27.02.2020. god.

Radnici Magna Seating Odžaci I Industrijski sindikat Srbije mesecima upozoravaju poslodavca da imaju ozbiljnih zdravstvenih problema , tačnije osipi i rane na koži, gušenja, otežano disanje prijavljuje sve veći broj radnika.

Industrijski sindikat Srbije posle niza pokušaja da ukaže poslodavcu na njegovu neodgovornost, kao i izveštaje lekara, zahteva od nadležnih zdravstvenih ustanova da im se omogući ispitivanje materijala sa kojima zaposleni dolaze u posredan ili neposredan kontakt, kao i zahtev Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad upućen Magni Seating.



IS Magna Seating je prikupio na desetine fotografija koleginica i kolega koji imaju probleme na koži a prikupljamo i nalaze onih koji su imali problema na disajnim organima.


  


Sindikat je uputio zahtev Fabričkoj ambulanti da se dostavi broj radnika koji je u poslednjih godinu dana zatražio medicinsku pomoć. Na kraju je podnet i zahtev Inspektoratu za rad radi utvrđivanja uzroka učestalih zdravstvenih problema zaposlenih koji rade u proizvodnim pogonima. U međuvremenu su stigla prva Rešenja o invalidnosti radnika dobijena od Nacionalne sužbe za zapošljavanje –Komisije za veštačenje radne sposobnosti. Kako jedan kolega sa osipom po koži reče: “Nije Korona ali je opasno!“.


  

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"