ARHIVA VESTI
     
 
Najava odlaska projekata iz DAD DM Zrenjanin. Smanjenje broja radnika kroz prirodni odlazak, ugovori za radnike u proizvodnji koji su pozitivno ocenjeni. Probleme rešavati unutar preduzeća a ne na društvenim mrežama.

Probleme rešavati unutar preduzeća uz poštovanje zakona i Kolektivnog ugovora




Zrenjanin, 23.01.2020.

Industrijski sindikat DAD Draxlmaier Zrenjanin se nakon sastanka sa rukovodstvom DAD DM obratio radnicima putem Obaveštenja. U Obaveštenju se navodi da sindikat i poslodavac intenzivno razgovaraju o izvesnosti odlaska dva velika projekta-posla iz Zrenjanina, što za posledicu ima smanjenje broja radnika koji su angažovani na projektima BX8 i UKL, kao i vraćanje MACAN –PORSHE proizvodnje u Rumuniju po zahtevu Porshe.

Razgovori su rezultirali zajedničkim naporima i dogovorenim aktivnostima, kako bi se broj radnika smanjivao kroz prirodni odliv i duži vremenski period a radnicima koji su pozitivno ocenjivani produžiti ugovore gde je moguće. Radnici će biti uključeni u dijalog i redovno informisani o događanjima u DAD DM.



Društvene mreže su nepouzdano i beskorisno sredstvo za razmatranje i rešavanje problema u preduzeću te zaposlene upućujemo na sindikate koji su u obavezi da vrše monitoring na poštovanje Zakona i Kolektivnog ugovora, što poslodavac i čini.

Anomalije u zakonu o radu se ne mogu rešiti u preduzeću i fejsbuk stranama, mesto za to je Skupština Republike Srbije i oni koji su takav zakon izglasali. Na nama je da čuvamo našu drugu kuću DAD DM od koje zavisi blagostanje u našoj prvoj porodičnoj kući.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"