ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat (IS) DAD DM Zrenjanin nadoknadio deo zarade svojim članovima koji su bili pod suspenzijom do nivoa osnovne zarade. Zakonska nadoknada I za sve suspendovane radnike koji su vraćeni na posao.

Nadoknade suspendovanim radnicima Draxlmaier Zrenjanin




Zrenjanin, 27.11.2019.

Nezakonita obustava rada manjeg broja radnika DAD DM Zrenjanin za većinu radnika se završila njihovim povratkom na radna mesta. Poslodavac je u prethodnom period odgovorno I temeljno proverio učešće pojedinih radnika u obustavi rada I utvrdio da je obustava urađena na nezakonit način što je poslodavcu nanelo štetu.

Trideset I dvoje radnika je dobilo suspenziju a od tog broja četvoro radnika je dobilo raskid radnog odnosa. Među dvadesetosmoro radnika bilo je I četiri člana IS DAD DM kojima je IS DAD DM izvršio nadoknadu finansijskih sredstava koja su umanjena za vreme provedeno pod suspenzijom.

Članovi IS DAD DM koji su dobili finansijsku nadoknadu iz sredstava sindikata su najbolja potvrda brige ISS o svojim članovima I njihovom socijalno-ekonomskom status.

Nažalost, četvoro radnika koji su dobili raskid radnog odnosa će pravdu morati da traže putem suda ali ne treba brinuti jer im je pomoć ponuđena od strane dobronamernih sindikata I dušebrižnika sa fejsbuk profila koji su ih podstekivali I ohrabrivali u akcijama obustave rada. Nadamo se da ih neće prevariti I da će svoja obećanja ispuniti.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"