ARHIVA VESTI
     
 
U Sofiji održana zavržana Konferencija „Jačanje kapaciteta sindikata Jugoistočne Evrope za ostvarivanje boljih uslova rada u sektoru tekstila i obuće“ u okviru dvogodišnjeg projekta „Jačanje kapaciteta sindikata Jugoistočne Evrope za ostvarivanje boljih uslova rada u sektoru tekstila, kože i obuće“. Projekat su realizovali IndustriAll Evropa i IndustriAll Globalni sindikat uz podršku Evropske komisije. Na dvodnevnom skupu prisustvovalo preko sto učesnika iz većine zemalja Evrope. Najboljim sindikatima dodeljena su priznanja za rezultate u organizovanju.

Jačanje sindikata u sektoru tekstila, kože i obuće u Jugoistočnoj Evropi




Sofija-Bugarska, 11.11.-13.11.2019.

IndustriAll Evropa i IndustriAll Globalni sindikat su u cilju osnaživanja sindikata u sektoru tekstila, kože i obuće u protekle dve godine realizovali projekat pod nazivom „Jačanje kapaciteta sindikata Jugoistočne Evrope za ostvarivanje boljih uslova rada u sektoru tekstila i obuće“. Završna dvodnevna konferencija ovog projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta sindikata Jugoistočne Evrope za ostvarivanje boljih uslova rada u sektoru tekstila i obuće“ podržanog od Evropske komisije je održana u Sofiji uz prisustvo preko sto učesnika iz većine evropskih zemalja među kojima, predstavnika sindikata zemalja jugoistočne Evrope(Srbija (SSTKO, Nezavisnost i ISS), Albanija, BIH, Republika Srpska, Severna Makedonija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Crna Gora), predstavnika poslodavaca-kompanija iz oblasti tekstila, kože i obuće koje posluju u Evropi.



Konferenciji su prisustvovali i visoki predstavnici IndustriAll, generalni sekretar IndustriAll Evropa Luc Triangle, i zamenik generalnog sekretara IndustriAll Global Kemal Ozkan. Koordinator projekta je Jirki Raina koji je bio i moderator konferencije.



Zajednička ocena učesnika je da ovaj sektor ima dosta problema, da je u poslednjih dvadeset godina skoro ugašen u jugo-istočnoj Evropi ali da je dolazak velikih svetskih brendova doprineo oživljavanju ovog sektora koji i dalje ima loše uslove rada i niske zarade. Ovaj projekat je doprineo da za dve godine sindikati u ovom sektoru ponovo stanu na noge i ostvare dobre rezultate u organizovanju novih članova jer samo tako mogu ostvariti bolje uslove rada zaposlenih u sektoru tekstila, kože i obuće.



Na kraju konferencije podeljena su i priznanja najboljim sindikatima u oblasti organizovanja. Industrijski sindikat „Magna Seating“ Odžaci je proglašen za najbolji sindikat u kompaniji u organizovanju a zasluženo priznanje su dobili predsedenik IS „Magna Seating“ Dalibor Antanasijević i Sanja Vujić, koji su bili učesnici konferencije u Sofiji.




Učesnici konferencije su se složili da je projekat potrebno nastaviti i u 2020. godinu uz svu podršku naših krovnih organizacija IndustriAll Evropa i IndustriAll Global.




 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"