ARHIVA VESTI
     
 
Nepoštovanje zakona i kolektivnog ugovora doveli do suspenzija radnika u DAD Draxlmaier Zrenjanin. Nepostojeće zarade i prava radnika na fejsbuk stanicama obmanjuju radnike i prouzrokuju suspenzije i otkaze.

DAD Draxlmaier ima budućnost




Zrenjanin, 14.10.2019.

Burna događanja u DAD DM Zrenjanin koja su započela u petak, obustavom rada manjeg broja zaposlenih je rezultirao današnjim sastankom menadžmenta, sindikata i predstavnika radnika na kome je analizirana trenutna situacija i naredni koraci koje treba sprovesti.

Zaposleni su ukazali na probleme sa kojima se susreću i njihovo viđenje uslova rada i zarada. Predstavnici IS DAD DM kao potpisnici kolektivnog ugovora će zajedno sa poslodavcem analizirati stavove radnika i u narednom periodu preduzeti radnje u otklanjanju eventualnih nepravilnosti i iznalaženju održivijih rešenja od onih koja su radnici prepoznali kao nedorečena, nedovoljno transparentna i nepravična.

Zaposleni su upoznati sa razlozima koji su poslodavca opredelili da određeni broj zaposlenih dobije suspenzije kao i da će sve zakonom predviđene procedure biti dosledno ispoštovane, ukazano je da radnici kroz sadržinu Kolektivnog ugovora imaju značajno veća prava od radnika u preduzećima u okruženju i grupaciji kojoj DAD DM pripada ali to podrazumeva i obaveze koje su sastavni deo kolektivnog ugovora.

Novi programi koji dolaze u DAD DM su garant njegove poslovne stabilnosti i ostanka i budućnosti u Zrenjaninu.





 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"