ARHIVA VESTI
     
 
U Beogradu održana Konferencija o ulozi sindikata u socio-ekonomskim reformama uz podršku Evropskog pokreta u Srbiji I Fridrih Evert fondacije.

Uloga sindikata u socio-ekonomskim reformama




Beograd, 01.10.2019.

Evropski pokret u Srbiji organizovao još jednu konferenciju ovoga puta na temu „Uloga sindikata u socio-ekonomskim reformama“ uz podršku Fridrih Ebert fondacije.

Konferenciju su otvorili dr Max Brandle, direktor Fondacije Fridrih Evert u Beograd i dr Jelica Minić, potpredsednica Evropskog pokreta u Srbiji a moderatorka je bila prof dr Jelena Žarković, profesorka na ekonomskom fakultetu u Beogradu i direktorka Fondacije za razvoj ekonomske nauke.



Uvodni panelisti su bili dr Tibor Meszmann koji je imao prezentaciju na temu „Fleksibilna proizvodnja, segmentacija tržišta rada i (de)regulacija“ u Mađarskoj i EU i prof dr Mihail Arandarenko koji je imao kratko izlaganje na temu „Sindikati u Srbiji na kraju ekonomske tranzicije-koga predstavljaju i za šta se zalažu?“.



Komentare na izlaganja I na temu imali su Zoran Stojiljković , predsednik UGS „Nezavisnost“ i Duško Vuković, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Opšte mišljenje učesnika konferencije je da su sindikati u krizi, kao i celo društvo koje je nemoćno ispred SNS državnog aparata koji kontroliše sve segmente društva, da su građanski protesti bez socijalnih zahteva i da je neophodno sindikalno jedinstvo i saradnja u izradi zajedničke strategije delovanja u borbi protiv posledica neoliberalizma i raspada institucija.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"