ARHIVA VESTI
     
 
ИндустриАлл Глобал потписао уговор о квалитету рада са Групом „Рено“ Уговор покрива све раднике Реноа широм света. Споразум потписан од стране десет синдиката.

ИндустриАЛЛ потписао уговор о квалитету рада са Реноом




9. јул, Париз 9. јула, 2019.

Група Рено, њен савет за рад у групи ИндустриАл Глобал потписали су глобални споразум о квалитету рада. Глобални споразум, потписан данас у Паризу, узима у обзир еволуцију свијета рада, са економске, технолошке и друштвене тачке гледишта, и покрива Ренаултове раднике широм света.

Глобални споразум - "Изградња света заједничког рада у групи Ренаулт" - потписали су Тхиерри Боллоре, извршни директор Ренаулта, Валтер Санчез, генерални секретар ИндустриАЛЛ-а, француске синдикалне федерације и остале синдикалне федерације или синдикати у оквиру групног одбора, и Ерик Видал, секретар групе.

Споразум, потписан од стране десет синдикалних федерација или синдиката који су заступљени у радничком савету групе, представља основу за структурирање социјалног дијалога, како на групном тако и на локалном нивоу. Она нуди могућност и охрабрује покретање нових иницијатива, као и проналажење одговарајућих прагматичких решења за побољшање живота запослених на послу, кроз преговоре о локалним споразумима.

"Поносан сам што Рено потписује такав иновативни споразум, осигуравајући да наши тимови широм света раде у сигурнијем, атрактивнијем окружењу које поштује равнотежу између професионалног и приватног живота." - Тхиерри Боллоре, директор Реноа.



„Нови погонски системи и дигитализација масовно трансформишу радно окружење и морамо се припремити за ову промену у социјалном смислу. Овај споразум омогућава нашим синдикатима широм света да се носе са овим променама на преговарачки начин. Конкретно, она омогућава развој потребних вештина за сваког запосленог, чиме се осигурава да се данас радници и даље запосле. ” - Валтер Санчез, генерални секретар ИндустриАЛЛ-а.

Кроз одрживи приступ, нови споразум се бави многим аспектима живота на послу, а посебно онима који омогућавају запосленима да комбинују перформансе и благостање. Овај приступ, који укључује све запослене у Групи, заснива се на пет основних принципа:

• Дијалог о еволуцији света рада

• Систем управљања сарадњом

• Одржива посвећеност инклузији

• Рад живот баланс

• Адаптација радног окружења

Овај нови споразум надопуњује глобални оквирни споразум потписан 2. јула 2013. године, „Заједнички ангажман за одрживи раст и развој“. Он потврђује посвећеност Групе поштовању основних социјалних права и укључује Конвенцију коју је МОР усвојила ове године за борбу против насиља и узнемиравања на послу.

"Споразум спроводи један од закључака стогодишњице ИЛО-а: Будућност рада није написан унапред, то зависи од тога шта ће актери рада урадити са њом, посебно кроз социјални дијалог. Поздрављам потписнике овог споразума који део су ове добровољне и позитивне перспективе у односу на изазове трансформације рада". - Гај Рајдер, генерални директор ИЛО-а 

"Овај нови споразум утире пут, у оквиру локалног социјалног дијалога, за конкретне акције на терену за свакодневни живот запослених у" Групе Ренаулт" широм света, тако да овај нови споразум омогућава усклађивање економских резултата за компанију и друштвени учинак за запослене Гроупе Ренаулт. " - Ерик Видал, групни одбор.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"