ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnici autoindustrije jugo-istočne Evrope održali u Beogradu dvodnevnu konferenciju. Domaćin konferencije Klaster autoindustrije Srbije. Industrijski sindikat Srbije (ISS) učesnik konferencije.

Trendovi i razvoj u autoindustriji jugo-istočne Evrope




Beograd, 21-22. Maj 2019.

Dvodnevna konferencija preduzeća jugo-istočne Evrope u sektoru Autoindustrije je pokušala da da odgovore o trenutnim trendovima i izazovima koji stoje pred svetskom Autoindustrijom te pozicije proizvođača automobila i komponenata sa prostora jugo-istočne Evrope.

Konferencija se odvijala u formatu panela a o svom viđenju autoindustrije je govorio i Pierluigi Ghione gen. direktor “ MAGNA Seatings”, Odžaci.

“Svaki izazov sa kojim se susrećemo u poslovanju je svojevrsna prilika za unapređenje poslovanja i pozicioniranje na tržištu, kako proizvoda tako i radne snage. Srbija nije samo mesto gde je jeftina radna snaga a ako je i bila sada to nije. To nije presudni faktor za dolazak investitora u Srbiju. Veliki broj mladih je započeo rad upravo u autoindustriji. Za napredovanje je neophodan lokalni razvoj, istrajnost, istraživanje i okrenutost ka obrazovanju. “ istakao je u toku diskusije Pierluigi Ghione.

Pored mladih primetno je i zapošljavanje radnika starijih od 40-50 godina i oni sa sobom donose stabilnost, iskustvo, odgovornost i posvećenost poslu. Puno se govorilo na temu elektrifikacije autoindustrije kao i korišćenje tečnog vodonika kao pogonskog goriva budućnosti tj. sadašnjosti.



Srbiji je potrebno još nekoliko proizvođača automobila, kamiona i autobusa kako bi sektor Autoindustrije zauzeo vodeću ulogu u razvoju industrije Srbije. Po prvi put na ovakvoj konferenciji je učestvovao i Industrijski sindikat Srbije stekavši mogućnost da sagleda probleme koji su prisutni u autoindustriji i zakorači u budućnost zajedno sa poslodavcima gde ISS ima organizovane sindikate.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"