ARHIVA VESTI
     
 
O Evropeizaciji socijalnog dijaloga, njegovoj raznolikosti u zemljama Balkanskog regiona, razgovarano u Tirani. Razmatrani primeri dobre prakse i model socijalnog dijaloga u Albaniji.

Socijalni dijalog u Albaniji




Tirana, 20-21.12.2018.

Sindikati metalaca Balkanskog regiona, učesnici Projekta Evropske komisije „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama Balkanskog regiona“ okupili su se u Tirani učestvujući u dvodnevnoj konferenciji.

Domaćin konferencije je bila Federacija sindikata industrijskih radnika Albanije, čiji su predstavnici i otvorili konferenciju.

Učesnici su imali priliku da pogledaju prezenzaciju o stanju socijalnog dijaloga u Albaniji, zakonsku regulativu i čuju ocenu stanja socijalnog dijaloga.

Zaključeno je da pomaka ima, ali su dosadašnja postignuća minorna u odnosu na nivo socijalnog dijaloga u državama EU.



Izlaganja na temu socijalnog dijaloga su imali i predstavnici iz Srbije, Zoran Vujović predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije koji su pozvali na tešnju saradnju sindikata Balkana i solidarnost kao odgovor svetu kapitala i političara.



Drugog dana je upriličena poseta Topionici u Elbasanu. Naredni sastanak će se održati u Crnoj Gori početkom 2019. godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"