Započeta kampanja i javna rasprava o Nacrtu Zakona o agencijskom zapošljavanju kroz seriju okruglih stolova. Održan okrugli sto u Novom Sadu.

Javna rasprava o Nacrtu predloga Zakona o agencijskom zapošljavanju

Novi Sad, 14.11.2018.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, u okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o agencijskom zapošljavanju, organizuje seriju okruglih stolova na kojima će biti prezentovano zakonsko rešenje.

Nacrt zakona je rezultat višegodišnjeg traganja većine srpskih sindikata da se ova oblast zakonski reguliše, uvažavajući dobru praksu agencijskog zapošljavanja u zemljama EU.

Učestvujući u raspravi Dragan Grozdanović poverenik Industrijskog sindikata Srbije za Vojvodinu je iskazao bojazan da će tekst nacrta doživeti promene u samoj Skupštini te da će one biti na štetu sadašnjih rešenja. U toku rasprave je bilo i povišenih tonova pojedinih učesnika koji smatraju da Zakon o agencijskom zapošljavanju ne treba da postoji te da sadašnje agencije treba zatvoriti to samo treba reći i predstavnicima EU u Srbiji koji prate proces pridruživanja a deo tih procedura su i agencije za zapošljavanje.

Primedbe, komentari i sugestije na tekst Nacrta zakona se mogu uputiti do kraja novembra.

Naredna javna rasprava će biti održana u Beogradu.