ARHIVA VESTI
     
 
Žene u Srbiji još uvek ne mogu da osete blagodeti osmomartovskih postignuća. Sindikati moraju učiniti dodatni napor da se prava žena po svim osnovama a naročitio po pitanju rada izjednače sa muškarcima.

Ženama Srbije srećan 8. Mart




Beograd, 08.03.2018.

Međunarodni dan žena 8. Mart žene u Srbiji dočekuju na različite načine. Ta različitost je uzrokovana nedovoljnim prepoznavanjem 8. Marta kao jedinog dana kada pokušavamo da žene u Srbiji izjednačimo sa muškom populacijom ali to nam nažalost nije praktično a ni na zakondavnom nivou ne uspeva.

Nastojanje Industrijskog sindikata Srbije u proteklim godinama zasnovano je na pravičnom i održivom rešenju potpune jednakosti žena i maškaraca u svim aspektima života a naročito ravnopravnost na radnim mestima.

Očekujemo da se i naše koleginice aktivnije uključe u aktivnosti koje bi dovele da se prava žena i muškaraca ne samo izjednače već podignu na nivo pozitivne diskriminacije sa ciljem potpune zaštite žena.

Našim koleginicama i svim ženama Srbije Industrijski sindikat Srbije želi srećan 8. Mart sa željom da sledeće godine uputimo istu ovakvu čestitku ali sa više prava i pravednosti kada su u pitanju žene.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"