VESTI
     
 
IndustriAll i Daimler обновили Глобални споразум. Заштита за хиљаде радника Daimlerа и кооперанте. Слобода и заштита за синдикате и активисте.
IndustriAll i Daimler потписују иновативни глобални споразум




Септембар 2021.

IndustriAll Global Union обновила је Гглобални споразум о друштвеној одговорности и људским правима са њемачким ауто -гигантом Daimlerоm, промовишући универзална радна права и транснационални приступ заступању интереса запослених. Обновљени споразум, „Начела друштвене одговорности и људских права“, потписали су 1. септембра корпоративно управљање Daimlerа, Daimler -ов Светски комитет за запошљавање и IndustriAll Global Union.

Кључни аспекти споразума укључују: Јасно обећање да ће се у потпуности поштовати темељна радна права МОР -а, укључујући и посвећеност проналажењу решења у земљама које их нису ратификовале. Недвосмислен језик о обавезној примени споразума са јаким обавезама и обавезујућим обавезама за менаџмент на свим нивоима. Јасна посвећеност неутралности компаније у случају синдикалних организовања. Позивање на конвенцију МОР-а 190 о насиљу и узнемиравању на послу као саставни део политике компаније о једнаким могућностима и недискриминацији. Политике и механизми у вези са дужном пажњом у области људских права дуж читавих ланаца снабдевања, укључујући снажан израз пословних партнера и добављача да следе исте принципе.
Валтер Санчез, бивши радник Daimlerа, који је такође био члан Светског комитета запослених (ВЕЦ) и надзорног одбора Daimlerа, каже: „Посебно сам захвалан што смо овај споразум обновили побољшањима, јер сам као члан ВЕЦ -а учествовао у преговорима о оригиналном ГФА -у, потписаном 2002. године са Међународном федерацијом металаца. Daimler је био међу пионирским компанијама које су потписале ГФА. Споразум садржи низ иновативних тачака, попут улоге и заштите бранитеља људских права и узбуњивача, као и важности заштите података и употребе бештачке интелигенције, наглашавајући да дигитални свиет мора остати под људском контролом. Такође има снажан језик у вези са пословним партнерима и добављачима да следе исте принципе. „Преданост оспособљавању и целоживотном учењу кључна је за спрјечавање ризика да значајан број радника остане заостао док аутомобилска индустрија пролази кроз дубоку трансформацију. Уговором је предвиђен простор за синдикате и менаџмент да промовишу праведну транзицију како би се осигурало да постоји поштена шанса да се сви носе са изазовима данашњице и сутрашњице.“
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"