VESTI
     
 
U organizaciji Friedring Stiftung (FES) i IndustriAll Global održana druga WEB radionica „Tehnoologija sindikata“. Učesnici sindikati iz preko sto zemalja.
Široka transformacija sindikata




Fridrih Ebert fondacija i IndustriAll Global su početkom aprila otpočeli održavanje WEB radionica pod nazivom „Široka transformacija sindikata“.



Tokom radionice učesnicima je prezentovan Priručnik „Okvir digitalne zrelosti a vođena je i rasprava oko korisnosti Priručnika koji je zamišljen kao vodič u procesu transformacije sindikata.

Jedinstven zaključak učesnika je bio da se mnogo toga menja kao i da su te promene neophodnost sa kojima se sindikati suočavaju ali postoji zakasnelost sindikata u kreiranju tih promena. Sindikati svojim politikama moraju graditi snažne digitalne odgovore, prilagođavati svoje organizacione strukture, stvarati nove veštine i još mnogo toga što nameće novo digitalno doba.



U okviru druge Radionice pod nazivom „Širenje horizonata“ sindikati su bili fokusirani ka novim tehnologijama kako bi saznali koje su to nove tehnologije, gde su tu radnici, kakva je njihova pozicija, kako one utiču na radno, socijalno okruženje, ekologiju i održivi razvoj. Nove agende sindikata ovu temu moraju postaviti u vrh svojih prioriteta.

Planirano je da se u narednom periodu održe još dve radionice a učesnik radionica ispred Industrijskog sindikata Srbije je Dalibor Antanasijević doskorašnji predsednik IS „Magna Seating“ Odžaci i predsednik Odbora ISS za kožu, tekstil, obuću , gumu i plastiku.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"