VESTI
     
 
U Tuluzu u Francuskoj održana konferencija u okviru projekta „ Specijalizovane obuke za predstavnike za informisanje i konsultovanje u industriji – dogovaranje sporazuma o informisanju i konsultovanju na nivou kompanije“.
Praksa informisanja i konsultovanja radnika u Francuskoj




Tuluz, 3-6.07.2019.

U Francuskoj u Tuluzu je održana još jedna konferencija u nizu u okviru projekta „ Specijalizovane obuke za predstavnike za informisanje i konsultovanje u industriji – dogovaranje sporazuma o informisanju i konsultovanju na nivou kompanije“.

Učesnici projekta su iz Rumunije, Severne Makedonije, Francuske, Portugalije, Nemačke i Srbije (Samostalni sindikat metalaca Srbije i Industrijski sindikat Srbije) a projekat realizuje bugarski sindikat metalaca Metalici.

Prvog dana upriličena je poseta Kompaniji “Airbus” u Tuluzu a zatim je o svom iskustvu u radu Saveta zaposlenih u “Airbasu” i Evropskom savetu zaposlenih “Airbus” Grupa govorio Marc Ambiaux, član sindikata metalaca Francuske FO i predsednik Evropskog radničkog saveta Airbus Grupe. Njihove aktivnosti na informisanju i konsultovanju se odnose na konsultovanje oko broja i strukture zaposlenih, otpuštanja, bezbednosti i zdravlja na radu i brojna socijalna pitanja.



Drugog dana je bila prezentacija projekta koji se realizuje tokom ove godine od strane bugarskog sindikata “Metalici” o Sporazumima o informisanju i konsultovanju na nivou kompanija i direktivi EU 2002/14.


   


Romen Lasserre predsednik sindikata FO za region Tuluz je govorio o sindikatu i iskustvima sa regiona a koordinator za edukaciju FO Valerie Pontif je predstavila dugogodišnji sistem edukacije članova FO. Prisutnima se obratio i generalni sekretar FO Serge Cambou.


   


Naredna konferencija bi trebala da bude u septembru u Portugaliji.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"