VESTI
     
 
Predstavnici nemačkog sindikata metalaca IGM ( Industriegewerkschafstag Metall.) u radnoj poseti Industrijskom sindikatu Srbije (ISS) . Saradnja u okviru projekta “Prijateljstvo + dobar posao”.
Saradnja i prijateljstvo IGM i ISS




Beograd, 28.03.2019.

Industrijski sindikat Srbije je bio domaćin devetočlanoj delegaciji IGM Severne Vestfalije koja je predstavnicima ISS predstavila projekat “Prijateljstvo + dobar posao”.

Cilj ovog projekta je da poveže radnike i sindikate tj. predstavnike radničkih veća iz multinacionalnih kompanije koje svoje pogone imaju u Srbiji. Razgovori su vođeni u dva navrata sa puno tema, razmenom iskustva a što je rezultiralo zajedničkim zaključcima.

IGM će preduzeti radnje kako bi predstavnici ISS u stranim preduzećima uzeli učešće u radu – sastancima radničkih veća koje multinacionalne kompanije održavaju.

Takođe podršku i obuke dobijamo u oblastima bezbednosti i kolektivnog pregovaranja a sve te dogovorene aktivnosti treba započeti u narednim mesecima.

Kolege iz IGM su posebno interesovanje pokazali u razgovoru sa našim kolegama iz DAD DM i “ Magne” a upriličena je poseta i “ATB Sever Subotica. Jedan od ciljeva je da se i zarade u pogonima u Srbiji a koje su u vlasništvu MNK podignu na viši nivo kao i nivo bezbednosti na radu.



IGM će u budućnosti biti angažovan oko kolektivnih ugovora koje ćemo raditi u preduzećim gde su Nemci većinski vlasnici.

ISS može računati na punu podršku IGM kao “starijeg brata” koji je bitno doprineo profilisanju ISS kao demokratskog, dinamičnog i modernog sindikata, koji otvorenog uma i očiju gleda na sadašnjost i budućnost radništva Srbije.



Sa IGM će sve biti lakše i uspešnije. Hajde da to uradimo i potvrdimo u praksi.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"