VESTI
     
 
Povodom međunarodnog dana žena 8. Marta u Beogradskoj berzi u oglasilo se jedno od 80 u berzanskih zvona za rodnu ravnopravnost. Događaj je okupio predstavnike poslovnog sektora, finansijskih organizacija i sindikata.
Berzansko zvono za rodnu ravnopravnost




Beograd, 14.03.2019.

Globalni dogovor UN, UN Women, Inicijativa „ Ring the bell for Gender Equality“, Međunarodna finansijska korporacija, Svetska federacija berzi i Žene u industriji fondova podržale su inicijativu „Berzansko zvono za rodnu ravnopravnost“ koje je povodom 8. Marta zvonilo u 80 gradova sveta podsećajući na ulogu poslovnog sektora i finansijskih organizacija u ekonomskom osnaživanju žena i smanjenju rodnih razlika.

Siniša Krneta, direktor Beogradske berze je tom prilikom podsetio na 120 postojanja Beogradske berze i na pravo žena da trguju na berzi koje je ostvareno tek od 1989. godine. Upriličeno je i potpisivanje Principa za osnaživanje žena UN Women od strane berze.



Učesnica panela je bila i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti koja je istakla da je u poslednjem izveštaju Vladi RS insistirala da se što pre povuče Zakon o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru koji podstiče nejednakost u društvu i diskriminaciju žena.

Prisutne su pozdravile i Jelena Milovanović zamenica direktorke kancelarije UN Women u Srbiji, Tijana Koprivica direktorka za održivo poslovanje Delta Holdinga/Alijansa za rodnu ravnopravnost i Biljana Dakić Đorđević- Globalni dogovor u Srbiji.



Panelu je pored brojnih predstavnica poslovnog sektora prisustvovala i Gordana Aleksić iz Industrijskog sindikata Srbije kao jedini predstavnik sindikata.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"