VESTI
     
 
Kina u 2018. godinu ulazi sa strožijim pravilima za novu izgradnju čeličana a najavljuje se znatno smanjenje proizvodnje čelika u Kini.
Kina smanjuje proizvodnju čelika




Šangaj, 10.01.2018.

Početak 2018. godine doneo je novine u odnosu Kine ka proizvodnim kapacitetima čelika kao i strožije propise u izgradnji novih kapaciteta.

Kina već godinama ima najveću proizvodnju čelika u svetu a to je dovelo do znatno manje potrošnje u odnosu postojeće kapacitete i proizvodnju. Cene čelika padaju zbog konkurentnosti. Kina ima za cilj da u periodu od 2016.-2020. godine smanji proizvodnju čelika za 100-150 miliona tona. Od novih investitora u sektoru čelika se očekuje da gradi „zelene pogone“ sa minimumom zagađenja okoline kao i da se za 1 novu tonu „zelenog“ čelika zatvori 1,25 tone starih kapaciteta. Ova nova pravila i smernice, uzrokovale su reakciju najvećih čeličana u Kini (pokrajina Habei) koji će u 2018. godini smanjiti proizvodnju čelika za 8 miliona tona.

U cilju zaštite okoline zatvoriće se 19 rudnika uglja i smanjiti proizvodnja za 10,62 miliona tona. Ovo dovodi i do smanjenja kapaciteta proizvodnje koksa za 5 miliona tona.

U pokrajini Habei su tokom 2017. godine zatvoreni značajni kapaciteti čelika, 27,54 miliona tona čelika i 21,32 miliona tona gvožđa.

Sve ovo doprinosi smanjenju zagađenja a intenzivirane su kontrole zagađenja vazduha i vode što će mnoge poslodavce koji ne poštuju pravila skupo koštati.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"