VESTI
     
 
Novi dom - Posle otkaza, sindikalci dobili plaćeno




Vranje 13.11.2017. Četvorica članova Industrijskog sindikata "Novog doma" u Vranju vratili su se u ponedeljak na posao, odlukom Inspekcije rada, a tamo ih je sačekalo rešenje o plaćenom odsustvu koje je parafirao direkto firme Goran Petrović.

Kako se navodi u obrazloženju ovog rešenja, "zaposleni se upućuje na plaćeno odsustvo u trajanju od 33 radna dana, od 14. novembra do 28. decembra 2017.".

U rešenju, koje je njih četvoricu na radnom mestu sačekalo u ponedeljak, piše i da će se "zaposlenom za vreme trajanja plaćenog odsustva isplaćivati naknada u visini od 60 posto od prosečne zarade u prethodnih 12 meseci, a iznos ne može biti niži od minimalne zarade".



Četvorica sindikalaca pisali su Inspekciji rada u Vranju, "u nadi da će što pre izaći na teren i kontrolom se uveriti u istinitost naših tvrdnji".

Oni u obraćanju inspekciji navode da direktor Petrović najnovijim svojim postupkom "i dalje pokazuje svoju bahatost i omalovažavanje vaših odluka". "Nastavlja se direktno ugrožavanje naše egzistencije, jer su nam za ovaj vid odmora plate smanjene za 40 posto", navodi se u pismu koje su potpisali Milorad Stanojković, Dejan Stamenković, Zoran Spasić i Milan Jovanović, "sindikalci povratnici".

Oni navode i činjenice koje idu u prilog tezi da je u pitanju "još jedan hir direktora Petrovića i mobing nad nama".

Milorad Stanojković se, kako se navodi, vraća na radno mesto referenta naplate, dok je drugi referent već šest meseci na bolovanju. "Ako, prema najnovijoj odluci direktora Petrovića, Stanojković ode na ovakav odmor, u firmi neće biti nijednog referenta naplate. U Vranjskoj Banji se gradi toplovod i radovi su u toku: jedan od radnika je već tri nedelje na bolovanju, a Jovanović, građevinski radnik, šalje se na plaćeno odsustvo. Ista je situacija i sa inženjerima Spasićem i Stamenkovićem, koji po svojim rešenjima treba da vrše nadzor izvođenja radova", kaže se u dopisu inspekciji.

Goran Petrović, direktor "Novog doma", izjavio je za InfoVranjske da on "uvek daje izjave", ali da je "sada mnogo zauzet", i da nema vremena.

Izvor: Vranjske  Autor: D. Pešić

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"